Vlaamse Vereniging van Studenten

Uit SUHasselt
(Doorverwezen vanaf VVS)
Ga naar: navigatie, zoeken
Vlaamse Vereniging van Studenten.png

De Vlaamse Vereniging van Studenten, afgekort VVS, is de overkoepelende organisatie van de studentenraden verbonden aan de instellingen van hoger onderwijs in de Vlaamse Gemeenschap.[1]

De VVS heeft een tweeledige rol:[2]

  • De vertegenwoordiging van de studenten in vergaderingen van adviesorganen, werkgroepen van het ministerie en op verschillende andere plekken (studentenraden sturen afvaardiging)
  • De werking aan de ondersteuning van studentenraden (begeleiden bij moeilijkheden, vragen beantwoorden en tools voorzien om de werking vlotter te laten lopen)

De VVS verdedigt de belangen van studenten in Vlaanderen en Brussel op Vlaams, federaal en Europees niveau.

Leden

Elk van deze hogescholen of universiteiten van Vlaanderen hebben hun eigen studentenraad en kunnen zich op Vlaams niveau aansluiten bij de Vlaamse Vereniging van Studenten. Afhankelijk van hun grootte krijgen deze studentenraden een aantal stemmen in de Algemene Vergadering (AV) die minstens maandelijks samenkomt tijdens het academiejaar. Vanuit de Algemene Vergadering wordt het dagelijks bestuur (RvB) verkozen, dat zich op haar beurt laat bijstaan door een aantal stafmedewerkers. Verder wordt er jaarlijks ook één congres georganiseerd.[2] De Studentenraad van de UHasselt is lid van de VVS.

Externe links