Studiebegeleider

Uit SUHasselt
Ga naar: navigatie, zoeken

De studiebegeleider helpt bij alle studiegerelateerde topics zoals studiemethode, studieplanning, uitstelgedrag, studiekeuze, concentratie, motivatie, stress en faalangst.[1] Men kan bij hen ook terecht voor individuele begeleiding. Zij organiseren ook groepsbegeleiding in studievaardigheden en faalangst- en assertiviteitstrainingen in kleine groep.[2] De studiebegeleider is dus het aanspreekpunt binnen een opleiding voor dergelijke vragen.[3]

Studiebegeleiding is een vorm van studentenbegeleiding.

Studenten met een leerstoornis of andere functiebeperking, studenten met een ontwikkelingsstoornis (bv. autisme of ADHD), kunstbeoefenaars, topsportbeoefenaars, studenten die een onderneming opstarten of een eigen zaak uitbouwen, studenten die studie en werk combineren en studenten in andere bijzondere omstandigheden (bv. studenten met een gezin) kunnen begeleiding en ondersteuning krijgen bij het onderwijs en de evaluaties. In dit geval is de studiebegeleider of de zorgcoördinator het aanspreekpunt (zie hieronder).[3][4]

Huidige studiebegeleiders

Faculteit Naam E-mail Afspraak
Architectuur en Kunst Sanne Drees studiebegeleidingARK@uhasselt.be afspraak maken
Bedrijfseconomische Wetenschappen Melanie Hoeyberghs studiebegeleidingBEW@uhasselt.be afspraak maken
Geneeskunde en Levenswetenschappen Özlem Yalci studiebegeleidingGLW@uhasselt.be afspraak maken
Industriële Ingenieurswetenschappen Sanne Drees studiebegeleidingIIW@uhasselt.be afspraak maken
Rechten Veerle Smeers studiebegeleidingREC@uhasselt.be afspraak maken
Wetenschappen Veerle Smeers studiebegeleidingWET@uhasselt.be afspraak maken
Mobiliteitswetenschappen Sanne Drees studiebegeleidingSVM@uhasselt.be afspraak maken

Student in bijzondere omstandigheden

De UHasselt kent een aantal omstandigheden waarin studenten kunnen verkeren. Deze studenten kunnen begeleiding en ondersteuning krijgen bij het onderwijs en de evaluaties. In dit geval is de studiebegeleider of de zorgcoördinator het aanspreekpunt.[3][4]

Ben je een student en...:

 • wil je verder studeren met extra ondersteuning omwille van een leerstoornis (dyslexie/dysorthografie of dyscalculie) of een andere functiebeperking (ADHD, autisme, een visuele beperking...)? Meer info vind je terug hier of op deze pagina.
 • wil je je studies combineren met topsport? Meer info over deze combinatie vind je terug hier of op deze pagina.
 • wil je werken en studeren combineren? Kijk dan op deze pagina voor meer info rond studeren combineren met een job.
 • wil je tijdens je studies een eigen onderneming opstarten of je eigen zaak verder uitbouwen? Meer info vind je terug hier of op deze pagina.
 • wil je je studies combineren met kunstbeoefening? hier of op deze pagina kan je bekijken wat mogelijk is.
 • wil je je studies combineren met een andere specifieke, persoonlijke situatie? Op deze pagina vind je terug wat de mogelijkheden zijn.

Groepsbegeleiding

Ben je op zoek naar vragen en onzekerheden omtrent de hoeveelheden leerstof, verwachtingen, samenvattingen en schema's, studie- en examenplanning, hoofdzaak en bijzaak, voorbereiding op examens, multiple choice, gebruik van geheugen, efficiënt tijdgebruik en zoveel meer? Dan ben je bij de groepsbegeleiding aan het juiste adres. Tijdens het academiejaar biedt studiebegeleiding workshops (in kleine groep) en infosessies. Je krijgt er de nodige tips en tricks, maar ook tools aangereikt om verder mee aan de slag te gaan.

Onderstaande interactieve workshops komen aan bod. Hiervoor dien je je wel op voorhand in te schrijven!

Ook onderstaande infosessies worden aangeboden. Bekijk zeker je mailbox en uurrooster voor meer informatie hierover!

 • Infosessie Start-2-Study
 • Infosessie ReflEx

Daarnaast biedt de UHasselt ook nog enkele specifieke begeleidingsmogelijkheden aan. Voor meer informatie hierover, bekijk deze link!

 • Peter-meterwerking
 • Tutorwerking
 • Mentorwerking

Twijfel je aan je studiekeuze?

Genomineerd: verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Ten minste een van de mensen die meewerken aan SUHasselt Wiki vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de wiki past.

Externe links