StuRa lid

Uit SUHasselt
Ga naar: navigatie, zoeken

Een StuRa lid is een persoon die lid is van de Studentenraad. Een persoon kan lid zijn van de studentenraad op 3 verschillende manieren:

  • Verkozen lid, verkozen tijdens de verkiezingen van de Studentenraad, heeft stemrecht binnen de AV.
  • Gecoöpteerd lid, lid is verkozen na de verkiezingen en heeft stemrecht gekregen van de AV door het opnemen van een functie of mandaat.
  • Medewerker, ondersteund de studentenraad, maar heeft geen stemrecht binnen de AV.

Geïnteresseerden in de studentenraad worden wel uitgenodigd, maar zijn geen lid van de studentenraad.

Info

Op deze pagina vindt je meer info voor mensen die lid zijn of lid willen worden van de studentenraad.

Communicatie

De studentenraad maakt gebruik van verschillende applicaties om de communicatie binnen de studentenraad te bevorderen. Hier staan ze beschreven.

Slack

Voor een snelle interne communicatie heeft de studentenraad gekozen voor Slack. Hier kan de communicatie snel verlopen en kan gebruikt worden op alle verschillende platformen en apparaten. Om Slack beter te leren kennen kan je altijd volgende links bekijken:

Maillijst

Voor uitnodigingen van AV's en werkgroepen beschikt de studentenraad over verschillende maillijsten. De voornaamste hiervan zijn:

  • StuRa-AV: Mails over AV's, Werkgroepen en andere communicatie. Enkel StuRa-leden. Gesloten groepsmail: stura-av@googlegroups.com
  • StuRa-Interesse: Mails over AV's en enkele Werkgroepen. Enkel voor UHasselt studenten. Groepsmail: stura-interesse@googlegroups.com, lid worden

Planning

Agenda

Om bij te houden wanneer welke vergadering of evenement is heeft de studentenraad een kalender. De voornaamste kalenders kan je best toevoegen aan je persoonlijke agenda:

Meer info hierover vindt je op: Kalender van de Studentenraad

Andere

Google Team Drive

StuRa maakt gebruik van een Google Team Drive map die gedeeld is onder de leden. Enkel leden van de studentenraad hebben hier toegang toe. Hierop kan je verslagen vinden van vergaderingen, agenda's, foto's, infodocumenten, projecten en nog veel meer. Op de Drive staat ook het archief van de studentenraad. Er wordt verwacht van leden dat hun deze drive aanvullen met verslagen van vergaderingen en andere info. Sinds september 2017 is de studentenraad ook bezig met een heel van deze drive op de nieuwe publieke SUHasselt Wiki te zetten. Dit om informatie makkelijker beschikbaar te maken voor zowel StuRa leden als de studentenpopulatie.

Toegang Lokaal

Om toegang te krijgen tot het lokaal moet je lid zijn van de studentenraad. Voor het lokaal in Hasselt moet je vragen voor een sleutel. Voor het lokaal in Diepenbeek moet je toegang krijgen via je studentenkaart. Het bestuur geeft de lijst bij verandering door. Als je niet op de lijst staat krijg je geen toegang. Hiervoor moet je eenmalig langs gaan bij Wim Houben (lokaal E137, campus Diepenbeek). Daarna moet je om de maand je studentenkaart terug activeren in de C-blok bij de toegangsdeur bij de hoofdgang. Het is normaal dat het rood lampje knippert.

Links

Zoals alle andere studenten kan je op deze wiki een hoop info vinden over de Studentenraad en UHasselt.

Vragen

Indien er nog vragen zijn kan deze altijd vragen aan leden van StuRa of mailen naar stura@uhasselt.be.