Portaal:Sport

Uit SUHasselt
Ga naar: navigatie, zoeken
SPORT


Sport

Studenten kunnen aan de UHasselt genieten van talloze sporten via het uitgebreide sportaanbod en de sportvoordelen van Studentensport Limburg. Om te profiteren van deze sporten aan een studententarief, heb je een sportkaart nodig.

Sport op de website van de UHasselt: http://www.uhasselt.be/sport

Sportdienst

Voor meer info over de sportkaart of over sport aan de UHasselt in het algemeen, kan je contact opnemen met de sportdienst:

  • Sportcoördinatoren: Katleen De Wit en Martine Libens
  • Mail: sport@uhasselt.be
  • Telefoon: 011 26 81 16 of 011 26 90 91

Sportkaart

De sportkaart kost slechts € 20 voor een heel academiejaar en wordt (gedeeltelijk) terugbetaald door de meeste ziekenfondsen! Met de sportkaart kan je profiteren van kortingen en andere voordelen op het sportaanbod. Een sportkaart kan je aanvragen via mijn studentendossier. Na registratie kan je dan je sportkaart aan de aangeduide studentenbalie (Diepenbeek/Hasselt) afhalen.

Meer informatie over de sportkaart: http://www.studentensportlimburg.be/index.php?id=7

Studentenraad

Binnen de Studentenraad is de sportcoördinator van de Studentenraad verantwoordelijk voor sportgerelateerde zaken. Hij werkt samen met de sportdienst en met Studentensport Limburg, maar neemt ook zelf initiatieven voor het sportaanbod.

Website van de Studentenraad: http://www.sturauhasselt.be/

Studentensport Limburg

Studentensport Limburg is een organisatie die een sportprogramma aanbiedt aan Limburgse studenten, waaronder studenten van de PXL, UCLL en de UHasselt. Alle sporten uit het sportaanbod gaan door in Basic Fit Diepenbeek, Fitlink Diepenbeek, sporthal PXL Hogeschool Hasselt en bij externe partners in Hasselt en Genk. Studentensport Limburg is er voor geoefende sporters, recreatiesporters en competitiesporters.

De organisatie is vooral bekend van de sportkaart (zie hierboven). Zonder sportkaart kan je ook deelnemen, maar krijg je niet de voordelen hiervan en moet je extra betalen.

Website van Studentensport Limburg: http://www.studentensportlimburg.be/

Gratis sportmaand

Tijdens de hele maand oktober (academiejaar 2017-2018) kan je alle sporten van het vast avondprogramma van Studentensport Limburg gratis uitproberen. Dit noemen we de gratis sportmaand.

Tussenkomst fitnesssubsidie

De UHasselt geeft een tussenkomst van € 75,00 aan studenten die een persoonlijk jaarabonnement nemen bij een fitnesscentrum.

De UHasselt voorziet enkel een toelage indien aan enkele voorwaarden is voldaan:

  • Het betreft een persoonlijk jaarabonnement dat niet doorgegeven kan worden aan anderen (zoals bv. alle abonnementen van Basic Fit)
  • Het abonnement is afgesloten ten laatste 31 maart van het lopende academiejaar
  • Je bent in het bezit van een sportkaart
  • De aanvraag is binnen vóór 1 april van het lopende jaar

LET OP: Basic Fit levert geen persoonsgebonden abonnementen meer af. Deze komen dus niet meer in aanmerking voor deze toelage!

Voor meer informatie over de tussenkomst bij fitnessabonnementen kan je op deze link terecht: http://www.studentensportlimburg.be/index.php?id=59

Statuut topsportstudent

Heb je nog vragen over je registratie als student-topsporter of twijfel je of je in aanmerking komt, aarzel dan niet om contact op te nemen met de sportdienst. Bij de sportdienst kunt u terecht met vragen over topsport in combinatie met uw studies.

Heb je vragen over hoe je in je studietraject het evenwicht kan bewaren tussen topsport en studeren? Neem dan contact op met de studieloopbaanbegeleider.

U kunt meer info vinden HIER of op deze link.