Portaal:Cultuur

Uit SUHasselt
Ga naar: navigatie, zoeken
CULTUUR


Cultuur

De Dienst Studentenvoorzieningen is verantwoordelijk om cultuur aan de Universiteit Hasselt te promoten en het culturele aanbod in de spotlights te zetten.

Houd je mailbox/studentendossier in de gaten voor meer informatie over culturele activiteiten.

Zelf organiseren?

Wanneer je graag zelf een culturele activiteit organiseert voor je medestudenten, kan je een cultuursubsidie aanvragen.

Student Take Off

Dit evenement vindt aan de start van het academiejaar op het Kolonel Dusartplein in Hasselt plaats en wordt georganiseerd door de UHasselt, PXL, UCLL en Stad Hasselt. Er worden talloze activiteiten georganiseerd.

De Student Take Off vindt plaats op 3 oktober 2018 van 16u00 tot 23u00.

Meer informatie vind je op de Facebook-pagina van Student Take Off: http://www.facebook.com/Studenttakeoff

Gedichtenwedstrijd

Jaarlijks wordt er een poëziewedstrijd georganiseerd. Alle ingeleverde gedichten worden uitgegeven in een dichtbundel. Tijdens een slotdiner wordt de winnaar van de wedstrijd bekend gemaakt.

Cashback Cultuur

Vanaf 2017-2018 kunnen de studenten van de UHasselt 50% tegemoetkoming van de betaalde inkomprijs aanvragen voor alle culturele activiteiten van de Culturele Centra in Limburg en de Muziekodroom (Hasselt) met een maximum van €30 per academiejaa. Het aanvraagformulier vind je op het elektronisch studentendossier.

Gratis filmpremière

1x per jaar organiseert de Dienst Studentenvoorzieningen een gratis avant-première in Kinepolis Hasselt.

Adres Kinepolis: Via Media 1, 3500 Hasselt

Cultuurcentrum Hasselt

Cultuurcentrum Hasselt Het Cultuurcentrum Hasselt (CCHA) is een actieve en gedifferentieerde ontmoetingsplek voor podiumkunsten, klassieke muziek en beeldende kunsten. Enerzijds biedt het huis breder toegankelijke voorstellingen aan, anderzijds is het cultuurcentrum een huis voor hedendaagse kunstvormen. Ook de kunsteducatie, zowel naar programmering als naar het onderwijs, is een essentiële component voor de werking van het CCHA.

Heb je zin om een theater - of dansduik te nemen, kijk dan wat voor interessants ze vanavond voor jou in petto hebben. Op vertoon van je UHasselt-studentenkaart krijg je 50% tussenkomst voor alle voorstellingen COMEDY en POPROCK binnen het CCHA.

 • Programma CCH: http://www.ccha.be/
 • Adres: Kunstlaan 5, 3500 Hasselt
 • Telefoon: 011 22 99 33
 • Kaartverkoop: kaartverkoop@ccha.be
 • Informatie: info@ccha.be

Z33

Z33 Het kunstencentrum Z33 focust op vormgeving en actuele kunst via integrale en multidisciplinaire projecten: tentoonstellingen, media, film, dans, theater, muziek, workshops...

Z33, een initiatief van de provincie Limburg, is gehuisvest in het voormalige Hasseltse Begijnhof. De architectuur van het verleden dient er als het ware het heden. Het netwerk van huisjes, zalen en ruimtes biedt ongebreidelde opties voor de interdisciplinaire projecten van Z33.

 • Projecten Z33: http://www.z33.be/
 • Adres: Zuivelmarkt 33, 3500 Hasselt
 • Telefoon: 011 29 59 60
 • Mail: info@z33.be

Muziekodroom

Muziekodroom De Muziekodroom is een muziekcentrum in Hasselt waar zowel de actieve muziekant als de passieve popconcument terecht kan.

Dankzij het pionierswerk van de provincie Limburg qua popbeleid en een snelle groeifase betrekt Muziekodroom een unieke positie in het Belgische cultuurlandschap. Hun aanbod bestrijkt de diverse facetten van popmuziek en breidt zich steeds verder uit. Op dit moment beschikken ze over twee concertzalen, 3 repetitielokalen, 6 leslokalen, een dj-lab, een softwarelab en een café met playpodium.

Dankzij de geïntegreerde werking bereiken ze wekelijks een duizendtal jongeren die op één of andere manier hun passie voor popmuziek beleven in Muziekodroom. Ze kijken er naar uit om ook jou snel te ontmoeten. Iedereen is altijd welkom!

 • Programma: http://www.muziekodroom.be/
 • Adres: Bootstraat 9, 3500 Hasselt
 • Telefoon: 011 23 13 13
 • Fax: 011 26 28 49
 • Mail: info@muziekodroom.be