Begeleidende diensten

Uit SUHasselt
Ga naar: navigatie, zoeken
Begeleidingsaanbod 1.jpg
Begeleidingsaanbod 2.jpg

De begeleidende diensten van de UHasselt vindt u hieronder.

Onder begeleidende diensten wordt vooral verstaan: studiebegeleiding, studieloopbaanbegeleiding en de studentenpsychologen. Daarnaast vallen ook de sociale dienst, de zorgcoördinator, de sportdienst en StudentStartUP onder de begeleidende diensten.

Studiebegeleiders

De studiebegeleider helpt bij alle studiegerelateerde topics zoals studiemethode, studieplanning, uitstelgedrag, studiekeuze en faalangst. Meer informatie hierover vindt u hier of op deze link.

Als er bepaalde trainingen, workshops of infosessies omtrent studievaardigheden worden georganiseerd (in een bepaalde opleiding), word de student hiervan op de hoogte gebracht via e-mail.

Studenten met dyslexie, AD(H)D, ASS, chronische ziekte..., maar bijvoorbeeld ook topsporters, kunstbeoefenaars en werkende studenten kunnen extra ondersteuning en faciliteiten bij het onderwijs en de examens aanvragen via de studiebegeleider.

Faculteit Naam E-mail Afspraak
Architectuur en Kunst Sanne Drees studiebegeleidingARK@uhasselt.be afspraak maken
Bedrijfseconomische Wetenschappen Melanie Hoeyberghs studiebegeleidingBEW@uhasselt.be afspraak maken
Geneeskunde en Levenswetenschappen Özlem Yalci studiebegeleidingGLW@uhasselt.be afspraak maken
Industriële Ingenieurswetenschappen Sanne Drees studiebegeleidingIIW@uhasselt.be afspraak maken
Rechten Veerle Smeers studiebegeleidingREC@uhasselt.be afspraak maken
Wetenschappen Veerle Smeers studiebegeleidingWET@uhasselt.be afspraak maken
Mobiliteitswetenschappen Sanne Drees studiebegeleidingSVM@uhasselt.be afspraak maken

Studieloopbaanbegeleiders

De studieloopbaanbegeleider van een opleiding helpt met vragen over de opleiding en het studieprogramma, het samenstellen of wijzigen van het studietraject, de aanvraag van vrijstellingen, het examenreglement, examenresultaten en studievoortgang. Meer informatie hierover vindt u hier of op deze link.

Faculteit Opleiding Naam E-mail
Architectuur en Kunst Architectuur Lut Van den Bosch lut.vandenbosch@uhasselt.be
Architectuur en Kunst Interieurarchitectuur Alida Van Wijck alida.vanwijck@uhasselt.be
Bedrijfseconomische Wetenschappen Bachelor en Master TEW en BI Lieve Bynens lieve.bynens@uhasselt.be
Bedrijfseconomische Wetenschappen Bachelor en Master HI (+1e bachelor HI/BI) Klara Vrolix klara.vrolix@uhasselt.be
Bedrijfseconomische Wetenschappen Master of Management Annelies Clijsters annelies.clijsters@uhasselt.be
Bedrijfseconomische Wetenschappen Specifieke Lerarenopleiding Annelies Clijsters annelies.clijsters@uhasselt.be
Bedrijfseconomische Wetenschappen Handelswetenschappen Annelies Clijsters annelies.clijsters@uhasselt.be
Geneeskunde en Levenswetenschappen Bachelor Geneeskunde Heleen Vliex heleen.vliex@uhasselt.be
Geneeskunde en Levenswetenschappen Bachelor en Master Biomedische Wetenschappen Heleen Vliex heleen.vliex@uhasselt.be
Geneeskunde en Levenswetenschappen 1e en 2e Bachelor Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie Annelies Clijsters annelies.clijsters@uhasselt.be
Geneeskunde en Levenswetenschappen 3e Bachelor en Master Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie Martine Luwel martine.luwel@uhasselt.be
Industriële Ingenieurswetenschappen Bachelor en Master Industriële Ingenieurswetenschappen Kathleen Bovin kathleen.bovin@uhasselt.be
Rechten Bachelor en Master Rechten Lin Wu lin.wu@uhasselt.be
Wetenschappen Bachelor Wiskunde, Fysica, Chemie, Biologie Tine Huygh tine.huygh@uhasselt.be
Wetenschappen Bachelor en Master Informatica Tine Huygh tine.huygh@uhasselt.be
Wetenschappen Master of Statistics Lin Wu lin.wu@uhasselt.be
Mobiliteitswetenschappen Bachelor en Master Mobiliteitswetenschappen Tine Huygh tine.huygh@uhasselt.be

Studentenpsycholoog

Bij de studentenpsycholoog kunt u terecht voor persoonlijke, relationele en biologische veranderingen die plaatsvinden binnen de jongvolwassenheid, en tijdens het aangaan van hogere studies, stress of aanverwante klachten met zich kunnen meebrengen. Meer informatie vindt u op deze link.

Faculteit Naam E-mail Afspraak
Universiteitsbreed Philip Swerts studentenpsycholoog@uhasselt.be afspraak maken
Universiteitsbreed Majken Klomp studentenpsycholoog@uhasselt.be afspraak maken

Zorgcoördinator

Bij de zorgcoördinator kunt u terecht met vragen over een leerstoornis (dyslexie/dysorthografie of dyscalculie) of een andere functiebeperking (ADHD, autisme, een visuele beperking...). De zorgcoördinator helpt je graag verder, of verwijst je door naar de juiste persoon.

Faculteit Naam E-mail Afspraak
Universiteitsbreed Els Swijns els.swijns@uhasselt.be afspraak maken

Sociale dienst

Bij de sociale dienst kunt u terecht voor vragen over financiën, studietoelages en ander toelages. U kunt altijd langskomen bij de sociale dienst of eens op deze link kijken.

1rightarrow blue.svg Zie ook: Sociale dienst
Faculteit Naam E-mail Afspraak
Universiteitsbreed Liesbeth Huber socialedienst@uhasselt.be Je kan altijd langsgaan op de openingsuren.

Topsport

Ben je een beloftevolle sporter of topsporter en (toekomstig) student aan de UHasselt? Studeren en tóch je sport blijven beoefenen op hoog niveau, dat kan! We bieden jou waar nodig extra ondersteuning en begeleiding bij je studies en extra faciliteiten bij het onderwijs en de examens. Op die manier kan je je studie- en topsportcarrière optimaal combineren.

Heb je nog vragen over je registratie als student-topsporter of twijfel je of je in aanmerking komt, aarzel dan niet om contact op te nemen met de sportdienst. Bij de sportdienst kunt u terecht met vragen over topsport in combinatie met uw studies.

Heb je vragen over hoe je in je studietraject het evenwicht kan bewaren tussen topsport en studeren? Neem dan contact op met de studieloopbaanbegeleider.

U kunt meer info vinden op deze link.

1rightarrow blue.svg Zie ook: Sport#Statuut topsportstudent
Faculteit Naam E-mail
Universiteitsbreed Katleen De Wit sport@uhasselt.be
Universiteitsbreed Martine Libens sport@uhasselt.be

Ondernemen

Ben je iemand die je studies wil combineren met je eigen zaak? Of wil je een eigen onderneming opstarten tijdens je studies? Neem dan contact op met Els Huysman, coördinator voor UHasselt van PXL-UHasselt StudentStartUP. Bij StudentStartUP kunt u terecht met vragen voor uw het opstarten of optimaliseren van een eigen zaak. StudentStartUP begeleidt je gratis bij de opstart en uitbouw van je onderneming. Op basis van een eerste gesprek wordt er bekeken welke mogelijkheden er zijn en wordt een traject op maat uitgewerkt.

Meer informatie vindt u op deze link of op deze link.

Faculteit Naam E-mail
Universiteitsbreed Els Huysman els.huysman@uhasselt.be

Kunstbeoefening

Ben je professioneel actief als danser, muzikant, acteur... en wil je dit combineren met je studies? Dan kan je je laten registreren als student-kunstbeoefenaar! Hierdoor kan je, waar nodig, beroep doen op extra ondersteuning en begeleiding bij je studies en extra faciliteiten bij het onderwijs en de evaluaties. Op die manier kan je je studies optimaal combineren met je carrière als kunstbeoefenaar.

Aarzel dus niet om je aan te melden als professionele kunstbeoefenaar. In een persoonlijk gesprek met de studiebegeleider (zie hierboven) kan je aangeven welke moeilijkheden je ervaart of verwacht bij de combinatie van je studies en je kunstbeoefening, en bekijken we wat we voor jou kunnen doen.

Heb je vragen over hoe je in je studietraject het evenwicht kan bewaren tussen kunstbeoefening en studeren? Neem dan contact op met de studieloopbaanbegeleiders (zie hierboven).

Vakinhoudelijke begeleiding

Voor vakinhoudelijke begeleiding kan je terecht bij de docenten en assistenten van je opleiding. Je kan tijdens hoorcolleges, responsiecolleges, werkzittingen en practica vragen stellen aan het onderwijsteam. Met vragen over de leerstof kun je ook individueel terecht bij docenten en assistenten. De namen en contactgegevens van je docenten per vak vind je in de studiegids, de studieleidraden en/of blokboeken.