Voorzitter van de Studentenraad

Uit SUHasselt
Versie door Ralph (overleg | bijdragen) op 17 feb 2019 om 19:52
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Voorzitter StuRa
Faces.svg
Huidige voorzitter Geen verkozen voorzitter dit jaar
Voorzitter sinds Augustus 2018

De Voorzitter van de Studentenraad is een functie binnen de Studentenraad. Hij/zij staat aan het hoofd van de pijler Studentenraad en zit de algemene vergaderingen voor. Verder is de voorzitter verantwoordelijk voor het goed draaien van de Studentenraad. Hij/zij is ook eindverantwoordelijke van de Studentenraad.

Bij te wonen vergaderingen

De Voorzitter van de Studentenraad woont vergaderingen van de volgende beleidsorganen- en raden bij:

Verwachtingen

De voorzitter staat onder andere in voor de interne werking van de Studentenraad. Er wordt verwacht dat hij/zij zorgt dat er communicatiekanalen worden opgezet en dat deze functioneren. Vervolgens zorgt hij/zij ook dat iedereen op de hoogte is van de datums van de AV's en werkgroepen. De voorzitter heeft ook contact met alle leden van StuRa en zorgt dat interne problemen opgelost worden. Het motiveren van leden is zeer belangrijk; hierbij moet ook gekeken worden naar het hermotiveren van niet-actieve leden.

Hij/zij zorgt ook voor de visie en richting die de studentenraad uit wilt gaan. Dit is meestal door het voorstellen van projecten. Deze persoon zorgt ook dat de AV's en WG'en gerealiseerd worden. Dit kan door zowel zelf het initiatief te nemen of door anderen aan te sturen. De opvolging van projecten is hier ook een cruciaal onderdeel van.

De voorzitter is ook bezig met de communicatie naar het bestuur van de UHasselt. Hij zorgt dat deze communicatie blijft openstaan. Dit gebeurt onder andere door een maandelijks overleg, maar ook op informele momenten na en voor het BC, RvB als ook andere informele momenten. Het wordt verwacht dat hier dan ook een zeer goede communicatie blijft. Vaak heeft de voorzitter ook communicatie met een heel aantal andere mensen van de UHasselt zoals SB's, SLB's, directeurs, decanen en andere personeelsleden binnen de instelling.

De voorzitter promoot ook de doorstroom van informatie. Dit doet hij/zij door het verzamelen van informatie en de doorstroom ervan naar de StuRa-leden. Hij/zij is ook op de hoogte van de structuur van de instelling en weet waar men moet zijn voor het melden of vragen van zaken.

De voorzitter werkt samen met de volgende personen om de interne werking goed te laten verlopen: secretaris, financieel beheerder, FUN manager en de leden van het FUN Overleg. Deze leden moeten dan ook alles terugkoppelen naar de voorzitter. De voorzitter is ook verantwoordelijk dat deze leden hun werk goed uitvoeren.

Voor externe onderwerpen werkt hij samen met: VVS-leden, AUHL-leden, international coördinator, communicatieverantwoordelijke en het Communicatie Team. Deze leden moeten dan ook alles terugkoppelen naar de voorzitter. De voorzitter is ook verantwoordelijk dat deze leden hun werk goed uitvoeren. Ook de leden van de Tuchtcommissie Student vallen hier onder, maar omdat dit over vertrouwelijke dossiers gaat wordt het gewoonlijk niet teruggekoppeld.

Hij/zij zorgt ook voor de goede werking van het bestuur van StuRa. Zo organiseert hij/zij bestuursvergaderingen wanneer nodig.

Lijst van Voorzitters van de Studentenraad

Foto Naam Periode in positie Faculteit
1
Faces.svg Andy Serdons 1 Augustus 2004 –
31 Juli 2005
Bedrijfseconomische Wetenschappen
2
Faces.svg Davy Schroyen 1 Augustus 2005 –
31 Juli 2007
Bedrijfseconomische Wetenschappen
3
Faces.svg Maarten De Schepper 1 Augustus 2007 –
31 Juli 2008
Bedrijfseconomische Wetenschappen
4
Faces.svg Merijn Campsteyn 1 Augustus 2008 –
31 Juli 2009
Bedrijfseconomische Wetenschappen
5
Faces.svg Cédric Hamaekers 1 Augustus 2009 –
31 Juli 2011
Bedrijfseconomische Wetenschappen
6
Faces.svg Niels Peetermans 1 Augustus 2011 –
31 Juli 2012
Bedrijfseconomische Wetenschappen
7
Faces.svg Wouter Vanoppré 1 Augustus 2012 –
31 Juli 2013
Geneeskunde en Levenswetenschappen
8
Faces.svg Joren Janssen 1 Augustus 2013 –
31 Juli 2014
Rechten
9
Faces.svg Dorien Eerdekens 1 Augustus 2014 –
31 Juli 2015
Bedrijfseconomische Wetenschappen
10
Faces.svg Frank Bax 1 Augustus 2015 –
31 Juli 2016
Bedrijfseconomische Wetenschappen
11
Faces.svg Valéry Frederix 1 Augustus 2016 –
31 Juli 2017
Rechten
12
Ralph Portrait.jpg Ralph Bisschops 1 Augustus 2017 –
31 Juli 2018
(voorzitter ad-interim tot 16 Oktober 2018)
Wetenschappen
13
Faces.svg Geen verkozen voorzitter 1 Augustus 2018 – heden ...